Projekat Radiovizija, započet je sa razvijanjem u januaru 2014. godine pod radnim naslovom Pamet u glavu. Autorski tim koji čine reditelj i scenarista Gregor Zupanc, glavni crtač Aleksa Gajić i ATTIC studios tim koji stoji iza produkcije celog serijala, kao i dizajna i obrade zvuka, donosi nešto potpuno novo na TV ekrane, a uskoro i u web formi.

Radiovizija je kratka crtano animirana serija koja spaja različite postojeće formate. U osnovi svake epizode nalazi se po jedan originalan audio snimak iz arhive Radio Beograda koji se vizuelno predstavlja u formi animiranog strip crteža. Kako sam ulazio u svet knjige, intimna ispovest Ive Andrića o tome kako je još kao đak u Sarajevu postao opčaran knjigama i Gvozdeni puk, potresna ispovest iz I svetskog rata ispričana od strane Radoslava Vesnića, proslavljenog pozorišnog reditelja i glumca i učsnika Cerske bitke, prve su dve epizode projekta Radiovizija, i tokom oktobra 2014. emitovaće se na kanalima RTS- a povodom proslave 90 godina postojanja Radio Beograda.

Uskoro je planiran i nastavak rada na produkciji celog serijala od 24 epizode, gde će publika imati prilike da čuje i vidi lično ispričane ispovesti srpskih velikana kao što su Meša Selimović, Miloš Crnjanski, Ljubica Cuca Sokić, Branko Ćopić i drugi.

Projekat Radiovizija, podržan je od strane Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.